لینک های وایرلس
امروزه نیاز به برقراری ارتباطات راه دور بین شعب مختلف سازمانها و شرکتها بیش از پیش احساس میشود.
با گسترش تکنولوژی وایرلس، ساختمان ها بهصورت وایرلس رادیویی با هزینهای بسیار پایینتر نسبت به استفاده از لینکهای اجارهای و بسیار امنتر از بستر اینترنت که درگذشته مورد استفاده قرار میگرفتند، فراهمشده است.
در این نوع از ارتباطات شما میتوانید هر نوع دادهای که قابلیت تبدیل به پروتکل IP را داراست، انتقال دهید.
این دیتا میتواند هر نوع اطلاعاتی از قبیل اینترنت ، تصاویر دوربین مداربسته ، فایل ، نرمافزار یکپارچه سازمانی ، سیستم یکپارچه تلفنی (VOIP) باشد.
تجهیزات وایرلس به جهت شرایط خاص عملیاتی ( نصب در ارتفاع دکل های ارتباطی، نصب در محیط های باز و در معرض شرایط مختلف آب و هوایی، عدم سهولت دسترسی به تجهیزات جهت انجام تعمیرات و … ) می بایست با تمهیدات مخصوصی نصب شوند تا از این طریق بتوان کارکرد بدون وقفه ارتباطات بی سیم را که عموما به عنوان زیر ساخت های ارتباطی برگزیده می شوند، تامین نمود.
مزایای استفاده از شبکه وایرلس به جای شبکه کابلی :
- هزینه نصب مناسب : استفاده از لینک وایرلس به دلیل عدم استفاده از شبکه کابلی هزینه نصب را به شدت کاهش میدهد.
- عدم نیاز به کابل کشی : در شبکه وایرلس دیگر نیازی به خرید کابل نیست و از سوی دیگر مشکلاتی از قبیل خرابی کابل و یا تعویض کابل آسیب دیده وجود ندارد.
- امکان حمل و جابه جایی آسان : این شبکه قابل حمل است و میتوان آن را جابهجا کرد.
- امکان برقراری ارتباط بین فواصل مختلف در شبکه کابلی : امکان برقراری ارتباط با فواصل طولانی امکانپذیر نیست اما این کار به راحتی در شبکه وایرلس انجام میشود.
- افزایش سرعت در نصب و راهاندازی لینک : عیب یابی و رفع مشکل درشبکه وایرلس به سرعت انجام میشود اما این کار در شبکه کابلی بسیار زمانبر خواهد بود.
- پهنای باند اختصاصی.
- امکان برقراری ارتباط بین شعب مختلف سازمان یا شرکت و مدیریت یکپارچه.
- امکان برقراری بستر VOIP.
انواع ارتباط وایرلس :
- وایرلس رادیویی
این روش به صورت نقطه به نقطه (point to point) بین دو ساختمان یا یک نقطه به چند نقطه (point to Multi point) بین چندین ساختمان برقرار می گردد.
در لینک های وایرلس از فرکانس های آزاد و مجاز 2.4 و 5.8 گیگاهرتز استفاده می شود . تجهیزات مورد نظر نیز در این فرکانس ها کار می کنند.
شرایطی که قاصله لینک های وایرلس بیش از 50 کیلومتر باشد میتوان با اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رادیویی و اجاره فرکانس از لینک های وایرلس مایکروویو استفاده کرد.
-
نقطه به نقطه point to point
در این نوع ارتباط ایجاد لینک وایرلس بین دو نقطه است. برای برقراری ارتباط بین این نقاط از رادیوی وایرلس و آنتن استفاده میشود که در آن یک رادیو در نقش سرویسدهنده یا Access Point و رادیوی دیگر در نقش سرویسگیرنده یا Station است .
از اتصالات Point to Point میتوان در فواصل مختلف تا دهها کیلومتر استفاده کرد.به طور مثال از این روش برای شرکتهایی که دارای 2 شعبه هستند و تمایل دارند بین شعب خود ارتباط برقرار کنند استفاده میشود. این نوع از اتصالات زمانی برقرار میشود که دید کاملاً مستقیم و بدون مانع باشد. یکی از مزایای این نوع ارتباط رادیویی ، هزینه مقرون به صرفه و راهاندازی آسان آن نسبت به سایر روشها است.
-
یک نقطه به چند نقطه Point to Multi Point
در این نوع ارتباط ایجاد لینک وایرلس از یک نقطه به چند نقطه است.
برای برقراری ارتباط بین نقاط از رادیوی وایرلس و آنتن و در صورت لزوم از دکل استفاده میشود که در آن یک رادیو نقش سرویسدهنده یا Access Pointو رادیوهای دیگر در نقاط مختلف نقش سرویسگیرنده یا Station را ایفا میکنند.
بطور مثال از این روش برای یک سازمان یا ارگان که دارای شعبات مختلفی بوده و تمایل دارد بین کلیه این شعبات ارتباط برقرار کند، استفاده میشود
تنها مورد مهمی که باید در این نوع ارتباط رعایت شود دید مستقیم بدون وجود هیچ نوع مانعی است.
گاهی ممکن است موانع متعددی در مسیر لینک وایرلس وجود داشته باشد،در این مواقع برای دید مستقیم نیازمند ارتفاع مناسب هستیم که این مورد با نصب دکل با ارتفاع مناسب و نصب رادیو وایرلس و آنتن روی آن امکانپذیر است.
-
وایرلس یکپارچه
راه اندازی شبکه های وایرلس در سطح داخلی (Indoor) اقتضائات خاصی دارد که آن را تبدیل به حوزه ای تخصصی و مجزا از شبکههای سیمی کرده است.
- یکپارچگی شبکه در ساختمانهای چند طبقه
- تضمین پوشش شبکه در تمامی ساختمان
- تضمین پایداری شبکه برای تمامی کاربران متصل به آن
- برقراری امنیت شبکهی بی سیم و … از جمله اقتضائات موجودند.